Ezen az oldalon az informatika és annak eszközoldala: a számítástechnika azon lehetőségeiről írok, amelyekkel hobby-szinten foglalkozok.

 

Digitális képfeldolgozás és grafika

Ez az egyik kedvenc és hasznosnak mondható hobbim. Fényképek retusálásával, montázskészítéssel, logo készítéssel, webgrafikával foglalkozom szívesen. Ehhez a photoshop, illetve a corel draw programokat használom.

 

Itt pár munkám található.

 

 

Multimédia

A Slideshow-készítésben merül ki ez a téma, amely a kép és zene egymást erősítő kölcsönhatásán alapszik.

 

Itt pár munkám található.

 

 

Zeneszerkesztés

Kedvenc zeneszerkesztő programom a Fasttracker2 volt. Ez még egy DOS alapú kis másfél megás program volt, amivel nagyon könnyen lehetett összeállítani zenéket. Az volt benne a jó, hogy nem előre legyártott dallamokból kellett összeállítani a zenét, hanem hangszermintákból. Persze zenei képzettségem nincs, de nekem nagyon kellemes élmény ezzel a szoftverrel zenélni.

 

Itt pár számom található.

 

 

Honlapszerkesztés és Internet

2001 óta foglalkozom honlapszerkesztéssel. Az első honlapom szerkesztésekor tanultam meg a HTML nyelvet, majd a javascript alapjait, illetve a PHP-t ismertem meg. Statikus honlapok készítésével, illetve portál kialakítással, konfigurálással, üzemeltetéssel szeretek foglalkozni.

Érdekel az internet-technológia és az ebben lévő fejlesztési lehetőségek, amelyekkel a világ: az adatok, információk, hangok, képek stb. az egérkattintás egyszerűségével lesznek bárki számára elérhetők bárhonnan.

 

 

 

Játékok

A számítógépes játékok közül a sport, stratégia, szimulátor és akció típusú játékokkal szoktam játszani. A sportban a focis (FIFA, Pro Evolution Soccer) és a jégkorong (NHL sorozat) játékokat szeretem. Stratégiából nagy kedvencem volt a civilizaton, a panzer general és a command and conquer. Szimulátorokból az autóversenyzős játékokat szeretem (TOCA, Need for Speed). Az akció játékok az etalon Doom-tól kezdve érdekeltek. Inkább a múltban játszódó sötét hangulatú játékok kötnek le. Ilyen volt a Blood és a Painkiller. A második világháborús akció játékokkal is szívesen játszom. (Medal of Honor, Call of Duty).

Szerintem a kilencvenes évek elején a 286-486-os gépekre írt játékok sokkal nagyobb élményt adtak, mint a mai kitűnő grafikájú termékek.